5 Nemme Tips til at Forbedre Din Kropsholdning

5 Nemme Tips til at Forbedre Din Kropsholdning

I dagens verden er det nemmere end nogensinde før, at tilbringe timer foran skærmen. At være fastlåst til en skærm i lange perioder, går oftest ud over din kropsholdning, især når du ikke sidder korrekt. Over en lang periode kan dette forårsage skade på dine muskler, led og ledbånd

Når din krop har vænnet sig til at være foroverbøjet i timevis, kan det være svært at ændre sin kropsholdning også selvom du ikke befinder dig foran skærmen.

Hvis du ønsker at ændre din dårlige vane, er der flere strategier og øvelser du kan benytte dig af. I denne artikel vil vi vise dig 5 tips og tricks der hjælper dig med at forbedre din kropsholdning.


Hvilke fordele er der ved en god kropsholdning?

Kropsholdning er den måde, din krop er placeret på, når du står, sidder eller ligger ned.

En korrekt kropsholdning giver dig mindst mulig belastning på dine muskler og led.

Dårlige foroverbøjede kropsholdninger kan forårsage muskelspændinger såvel som rygsmerter, ledsmerter og nedsat blodcirkulation. Dårlig kropsholdning kan endda føre til vejrtrækningsproblemer og træthed.

Fordelene ved en god kropsholdning:

 • Forbedret balance. At have en bedre balance mindsker ikke kun risikoen for at falde, men det kan også forbedre din atletiske evne.
 • Mindre rygsmerter - En sund og fornuftigt kropsholdning lægger mindre vægt og spænding på skiverne og ryghvirvlerne i rygsøjlen.
 • Lavere risiko for en skade-  At stå, sidde eller bevæge sig med en god kropsholdning reducerer belastningen på dine muskler, led og ledbånd.
 • Mere energi - Når dine muskler bliver brugt effektivt, hjælper det din krop med at spare på energien.
 • Mindre hovedpine - Dårlig kropsholdning kan lægge ekstra belastning på din nakke, hvilket kan føre til spændingshovedpine.
 • Forbedret vejrtrækning - God kropsholdning giver dine lunger mulighed for at udvide sig bedre, således du lettere kan trække vejret.
 • Øger blodcirkulationen - Når dine vitale organer ikke er sammenpresset, hjælper det blodet med at strømme lettere gennem dine blodkar og organer.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     1. Wall slide 

  Hvis du har siddet i en stilling i et stykke tid, kan Wall Slide være en god øvelse til at nulstille din krop på og minde dig om, hvordan en god og ret kropsholdning føles. Den hjælper også med at lindre tæthed i nakke og skuldre.

  Følg animationen nedenfor for at udføre Wall Sit øvelsen.

      2. Child’s pose 

  Denne simple øvelse hjælper med at strække din rygsøjle såvel som dine balder og baglår. Den kan også hjælpe dig med at mindske spændinger i ryg og nakke.

  Sådan udføre du Child’s pose korrekt:

  1. Start på alle fire med dine hænder og knæ på gulvet.
  2. Sænk dine hofter tilbage ned mod dine fødder, mens du placere dine hænder foran dig. Hvis du ikke kan hvile på dine lår, kan du placere en pude under dem for støtte.
  3. Placer forsigtigt din pande på gulvet, mens du placere armene foran dig.
  4. Slap af og træk vejret dybt.
  5. Bliv i denne position i op til 5 minutter, og træk vejret dybt hele vejen igennem.

    3. Planken

   Stærke mave muskler spiller en vigtig rolle i at hjælpe dig med at opretholde en god kropsholdning. Derfor er det utroligt vigtigt at have en stærk mave, især hvis du vil undgå at have en dårlig kropsholdning.

   Dine mave muskler inkluderer dine mavemuskler og musklerne omkring dit bækken og lænden.

   En af de bedste øvelser til at opbygge en stærk mave er planken. Denne øvelse kan også hjælpe med at lindre smerter og stivhed.

   Sådan udføre du planken:

   1. Start på alle fire, og placere dine hænder lige under dine skuldre og dine knæ under dine hofter.
   2. Hvil på dine albuer og ret dine ben bag dig, og placer dine fødder med en skulderbreddes mellemrum.
   3. Spænd i maven og hold ryggen ret.
   4. Hold positionen i 20-30 sekunder. Når du er blevet mere komfortabel med denne øvelser kan du gøre det i længere tid.

      4. Glute bridge

    Glute bridge er endnu en god øvelse for din mave.

    Sådan udføre du en glute bridge

    1. Lig på ryggen med knæene bøjede, fødderne flade på gulvet og armene lidt ud til siden og placer dine håndfladerne på gulvet.
    2. Stram dine mave muskler og balder, løft dine hofter fra gulvet, så dine knæ er på linje med dine skuldre.
    3. Hold positionen i 30 sekunder, og sænk derefter dine hofter.
    4. Gentag øvelsen 5 til 8 gange.

         5. Holdningskorrektor

     Holdningskorrektor kan forbedre din kropsholdning, især under aktiviteter, hvor du ved, at du kommer til at sjuske meget. Du kan bære den hvor som helst, og du er 100% sikker på, at du altid har en god kropsholdning.

     Det anbefales generelt at bære holdningskorrektor i maksimalt 2 timer. Du bør tænke på det som mest en "påmindelse" om at holde ryggen ret, men hvis du bruger den for meget, kan det gøre dine muskler svagere.

      posture-corrector-kropsholdning

      Hvis du vil forbedre din kropsholdning på den mest effektive måde, så tjek vores StretchFit ™ - Corpus™️ ud. 

      Tilbage til blog

      Indsend en kommentar

      Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.