Akupressurmåtte - Effekt, Brug og Alt Hvad du Behøver at Vide

Akupressurmåtte - Effekt, Brug og Alt Hvad du Behøver at Vide

I denne artikel vil vi gennemgå:

 • Hvad er en akupressurmåtte?
 • Hvordan virker akupressurmåtten?
 • Hvad er effekterne af en akupressurmåtte?
 • Hvordan bruger man en den?
 • Hvornår skal man ikke bruge den?


Hvad er en akupressurmåtte?

Akupressurmåtten er et terapeutisk redskab, der blev designet til at efterligne metoden og principperne fra akupunktur, som er en gammel helbredelsesteknik med oprindelse i traditionel kinesisk medicin. Akupressurmåtter er normalt lavet af skum med en overflade af stof, på den ene side er der hundredevis af små plastikpigge, der udøver tryk på specifikke punkter på kroppen og giver positive effekter.

akupressur-måtte-til-ryg-afslapning

Hvordan virker en akupressur måtte?

Akupressurmåtten fungerer ud fra akupressur-princippet, det vil sige stimulation af specifikke trykpunkter på kroppen, hvorved man kan opnå afspænding, smertelindring, stressreduktion eller andre potentielle problemer, som vi vil beskrive senere i denne artikel.

Som nævnt ovenfor har akupressurpuder hundredevis af akupressur punkter på overfladen, der efterligner akupunktur.

akupressur-pude-massage-akupressur-punkter

Dette betyder, at når du lægger dig ned på en akupressurmåtte, vil hundredvis af små pigge udøve tryk på din ryg, hvilket resulterer i øget blodgennemstrømning til musklerne, efterfulgt af en dejlig behagelig lindrende fornemmelse.

Hvad er virkningerne og fordelene ved at bruge en akupressurmåtte?

Akupressurmåtter tilbyder en række fordele, hvilket gør dem til et populært valg blandt dem, der leder efter naturlige og ikke-invasive terapeutiske løsninger til at lindre smerte eller stivhed i specifikke områder af kroppen. 

De mest udbredte og almindelige positive virkninger af en akupressur måtte inkluderer for eksempel:

 • Smertelindring 
 • Reduceret spænding 
 • Øget energi og livskraft 
 • Forbedret blodcirkulation

Smertelindring - Hundredvis af små akupressur punkter på måtten, trænger forsigtigt ind i det pågældende område af kroppen, når der påføres tryk, hvilket øger blodgennemstrømningen, og dette kan efterfølgende hjælpe med at lindre smerte og spænding.

Reduceret spænding - Øget blodcirkulation hjælper også med at reducere spænding og stivhed i musklerne, der er under pres med hjælp fra akupressur måtten. 

Øget energi og vitalitet - Akupressurpuder hjælper også med at frigive endorfiner ved hjælp af det anførte tryk, hvilket kan resultere i en følelse af øget energi og mental lindring.

Forbedret blodcirkulation - Trykpunkterne på måtten stimulerer blodcirkulationen, hvilket øger forsyningen af ilt og næringsstoffer til forskellige dele af kroppen. Denne øgede cirkulation fremmer helingsprocesser, detoxifikation og bidrager til generel trivsel.

akupressurmatte-acumat-sort-detail-1


Hvordan bruger man en akupressurmåtte?

At bruge en akupressurmåtte er enkelt og let at integrere i din daglige rutine. Følg disse trin for at sikre den bedste oplevelse:

 1. Find et behageligt sted, hvor du kan placere akupressurmåtten, gerne på en flad overflade.

 2. For nogle mennesker kan det være smertefuldt at udføre denne øvelse uden tøj i starten, så vi anbefaler, at du begynder at bruge akupressurmåtten med en tynd trøje på først. Du kan for eksempel bære tyndt tøj eller lægge et håndklæde mellem huden og måtten for at justere intensiteten af trykket. Du kan også læne akupressurmåtten op ad ryggen på en sofa eller stol og bruge den, mens du sidder.

 3.  Lad din kropsvægt være jævnt fordelt på måtten og tilpas gradvist til trykpunkterne.

 4.  Koncentrer dig om din vejrtrækning og og slap og nyd denne øvelse så meget som muligt.

 5. Start med ganske korte sessioner på 2-10 minutter og øg dem gradvist, når du føler dig mere komfortabel.


Rengøring af akupressurmat AcuMAT™

Rengør akupressurmåtten regelmæssigt med en fugtig klud og lad den tørre, før du gemmer den væk.

Da trykpunkterne kommer i tæt kontakt med din hud, er det vigtigt at overholde ordentlig hygiejne, især hvis én måtte bruges af flere personer i husstanden, eller hvis du skifter de områder på kroppen, der kommer i kontakt med måtten (for eksempel hvis du træder på måtten med bare fødder, anbefaler vi altid at rengøre den bagefter).

Hvordan vælger man sin akupressurmåtte? 

At vælge den rigtige akupressurmåtte kræver overvejelse af flere faktorer for at sikre, at den opfylder dine specifikke behov.

Her er nogle nøglepunkter du bør overveje, når du vælger en akupressurmåtte:

Mange pigge - Antallet af pigge på måtten bestemmer intensiteten af trykket. Hvis du foretrækker en mere intens oplevelse, så er det en god idé at vælge en måtte med med flere pigge, hvis du derimod ønsker en blidere oplevelse, bør du naturligvis vælge en med mindre pigge. Generelt er det dog ofte bedre at vælge en akupressurmåtte med flere pigge.

Kvalitet af materialet - Det er en god idé at overveje hvilke materialer måtten er lavet af. Sørg for, at måtten er lavet af ikke-giftige, hypoallergeniske materialer, der er holdbare og behagelige. Gode fornuftige materialer materialer inkluderer skum, bomuld og økologiske stoffer. Det kan du bl.a. finde i AcuMAT™

Størrelse på måtten - Overvej størrelsen på måtten, således at den passer til din krop. Større måtter giver dækning af en større overflade, mens mindre akupressurpuder er mere bærbare og velegnede til mere målrettet brug.

Mere tilbehør - Nogle måtter leveres med ekstra tilbehør som en speciel fodmåtte, pude osv. Generelt er en simpel rektangulær måtte den mest alsidige, da den kan bruges på næsten alle dele af kroppen. Vi anbefaler kun ekstra tilbehør, hvis du allerede har en grundlæggende akupressurmåtte.

Kundeanmeldelser - Læs anmeldelser fra andre kunder for at få indblik i kvaliteten, effektiviteten og komforten af måtten. Ægte brugeroplevelser kan give værdifuld information til at hjælpe dig med at træffe beslutninger.

Prisen - Overvej dit budget, når du vælger en akupressurmåtte. Der er naturligvis mange forskellige varianter inden for forskellige prisklasser på markedet. Det er bedre at undgå de billigste muligheder, da de ofte er lavet af billige materialer og ikke holder længe. Vi går ud fra, at du ikke vil gå på kompromis med din sundhed.

Hos StretchFit™ tilbyder vi AcuMAT™ akupressurmåtten, hvis formål er at tilfredsstille en bred gruppe af mennesker. Den er lavet af materialer af høj kvalitet, der bør holde i mange år. Du kan vælge mellem en elegant sort eller grå farve.

akupressur-massage-måtte sort


Hvornår bør man ikke bruge en akupressurmåtte?

Selvom akupressurmåtter har mange fordele, er der visse situationer, hvor de bør undgås:

Hudsygdomme - Hvis du har nogen hudtilstande som eksem, psoriasis eller dermatitis, kan brugen af en akupressurmåtte forværre tilstanden eller forårsage yderligere hudirritation.

Åbne sår - Hvis du har åbne sår eller sår på din hud, kan brugen af en akupressurmåtter øge risikoen for infektion.

Graviditet - Hvis du er gravid, bør du undgå at bruge en akupressurmåtter, da den kan stimulere specifikke akupressurpunkter, der kan udløse sammentrækninger og potentielt skade fosteret.

Blodfortyndere - Hvis du tager blodfortyndere som warfarin, aspirin eller heparin, kan brugen af en akupressurmåtte øge risikoen for blødning og blå mærker.

Kroniske sundhedsproblemer - Hvis du har nogen kroniske medicinske tilstande som diabetes, hypertension eller hjertesygdom, bør du konsultere din læge, inden du bruger en akupressurmåtte, da det kan påvirke din blodtryk og blodsukkerniveauer.

Generelt, hvis du har nogen tvivl eller bekymringer om brugen af en akupressurmat, er det bedst at konsultere din læge eller en kvalificeret sundhedspersonale, inden du bruger den. hvis du er interesseret i at finde ud af mere interessant information om sund livsstil og bevægelse, kan du tjekke flere af vores artikler, der beskriver, hvordan man lever uden smerte.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.