Sådan-vælger-du-den-rigtige-knæstøtte-Alt-hvad-du-behøver-at-vide

Sådan vælger du den rigtige knæstøtte - Alt hvad du behøver at vide

En knæstøtte kan være et værdifuldt redskab for personer med forskellige typer af knæproblemer. Men der findes utroligt mange potentielle problemer man kan få med knæene, derfor er det vigtigt at forstå, hvordan du vælger den rigtige knæortose eller knæbandage.

Hvis du f.eks. blot siger til dig engang imellem "mit knæ gør en smule ondt", har du med høj sandsynlighed ikke behov for knæstøtte.

Derfor vil vi i denne artikel, gå lidt mere i dybden med, hvilken type knæstøtte eller knæbandage du har brug for til din specifikke situation, uanset om du har slidgigt eller bare lette knæsmerter.

Derefter vil vi også tale om fordele og ulemper ved hver type, så efter at have læst denne artikel har du den information du skal bruge for at identificere hvilken type knæstøtte du har behov for.

Ortose-på-knæet-kneeflex-efter-træning

Nederst i denne artikel kan du også finde en tabel, der forklarer, hvilken ortose der er ideel at bruge til en specifik diagnose.

Sidst men ikke mindst er det MEGET VIGTIGT at understrege, at hvis du lider af mere end blot lette knæsmerter, skal du altid konsultere en læge eller fysioterapeut, inden du træffer den endelige beslutning om en knæstøtte eller -bandage.

For eksempel kan det forekomme, hvis din diagnose ikke er korrekt, og du vælger en ortose med den højeste støtte, kan det ved første øjekast "skjule" disse knæproblemer, men over tid kan den givne diagnose forværres på grund af negligering af det nødvendige indgreb.

Lad os derfor tage et kig på det helt grundlæggende typer af knæortoser og knæbandager til knæet.

Grundlæggende opdeling efter graden af fastgørelse

I denne sektion vil vi gennemgå den grundlæggende opdeling i knæbandager med en lavere grad af støtte og knæortoser med en højere grad af støtte.

1. Knæbandager

Knæbandager er elastiske knæærmer, der giver den laveste grad af støtte. De er normalt betydeligt billigere end knæortoser, og deres pris overstiger sjældent 150kr. Dette betyder også at de som oftest kun bidrager til en lavere grad af støtte, og er primært beregnet til personer med lette knæsmerter, der ikke tidligere har lidt alvorlige skader.

Fordele:

 • Åndbarhed
 • Prisen
 • Let at tage på

Ulemper:

 • Lav grad af støtte
 • Lav effektivitet ved mere alvorlige problemer


Herefter kan knæbandager opdeles i 3 andre kategorier efter deres egenskaber, som er:

Basis knæbandage: Elastisk ærme med mindst kompression. Det er den billigste variant af knæbandagen.

Medicinsk knæbandage: Disse bandager indeholder en absorberbar "medicinsk blanding" i deres materialer for at give ekstra lindring.

Disse bandager hører til de sjældnere varianter, og du skal være forsigtig, når du vælger dem, især med hensyn til indholdet af den absorberbare blanding og sælgerens troværdighed.

Knæ kompressionsbandage: Disse bandager er lavet af et tykkere materiale og giver den største støtte af enhver type bandage.

Vi tilbyder også denne type knæbandage, du kan se den her - KneeSleeve™ knæbandage.

knaebandage-kneesleeve

2. Knæortoser

Knæortoser støtter i langt højere grad end knæbandager. Priserne på disse ortoser er højere på grund af deres kompleksitet, og afhængigt af typen af ortoser ligger prisen mellem 180kr. (mindst støtte) og 750kr. (kraftigt forstærkede ortoser).Ikke-forstærkede ortoser:
Giver tilstrækkelig støtte til at give en mærkbar øget stabilitet, men uden at begrænse bevægeligheden.

Ulempen ved disse ortoser kan være, at de på grund af den øgede støtte kan skjule og "blødgøre" problemet med knæet, hvilket kan forværres over tid.

Derfor anbefaler vi altid, at du først besøger en læge og kun køber ortosen, efter at du ved, hvilket specifikt problem du har.

Fordele:

 • Højere grad af støtte
 • Forbedrer stabilitet
 • Nem at tage på
 • Prisen

Ulemper:

 • De kan potentielt ”skjule” mere alvorlige problemer
 • Dårlig åndbarhed


Forstærkede ortoser: Du kan nemt genkende denne type knæortose takket være metalforstærkningerne på siderne. De er hovedsageligt beregnet til personer, der søger den maksimale grad af støtte, selv på bekostning af nedsat mobilitet.

De er blandt de dyreste og mest effektive knæortoser, og deres priser ligger normalt over 230kr. I vores sortiment kan du også finde en forstærket ortose - KneeFlex™ knæortose.

Fordele:

 • Høj grad af støtte
 • Egnet til en bred vifte af problemer især skader/mere alvorlige diagnoser

Ulemper:

 • Dårlig mobilitet
 • Højere pris
 • Dårlig åndbarhed
knaestotte-kneeflex

Hvilken knæortose er egnet til specifikke problemer?

I denne tabel finder du en simpel opsummering, der viser effektiviteten af individuelle typer ortoser afhængigt af specifikke problemer. Denne tabel tjener til at give dig en generel idé om, hvilken ortose der måske er den rigtige for dig.

Men glem ikke, at hvis du lider af alvorlige knæsmerter eller er fysisk begrænset, skal du ALTID kontakte din læge eller fysioterapeut først. Vedkommende kan anbefale en ortose, der passer til din specifikke diagnose.

tabel_over_knæbind_med_beskrivelse_hvilken_advre_bedst_til_hvilken_diagnose


Konklusion

Vi håber, at denne artikel hjælper dig med at vælge den rigtige knæstøtte eller knæortose. Uanset hvilken type skade eller tilstand du har, skal du altid konsultere din sundhedspersonale med dine behov.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.