6 Effektive og Nemme Øvelser til at Lindre Nakkestivhed og Smerter

6 Effektive og Nemme Øvelser til at Lindre Nakkestivhed og Smerter

 I DENNE ARTIKEL LÆR DU:

  1. Hvad kan forårsage smerter i halshvirvelsøjlen?
  1. Hvad er symptomerne på problemer med halshvirvelsøjlen?
  1. De 6 bedste øvelser mod smerter i halshvirvelsøjlen
  1. Bonustips til sundhed i halshvirvelsøjlen

Mange mennesker i nutidens samfund udfører stillesiddende job, udfører deres forretning hjemmefra og luner over smartphones eller skærme på en unaturlig og skadelig måde for vores cervikale rygsøjler. En ubehagelig hovedpine kan skyldes spændinger og smerter i halshvirvelsøjlen, som kan være forårsaget af en skade, en ulykke eller endda den livsstil, der er beskrevet ovenfor.

Stræk- og styrkeøvelser bruges ofte til at løse disse problemer og fungerer som en vidunderlig forebyggende foranstaltning til problemer af lignende art. Hvis diagnosen ikke er kritisk, er det ofte muligt at undlade kirurgiske operationer.

 

HVAD KAN FORÅRSAGE HVILKE RYGSMERTER?

Som vi nævnte i åbningen, er der adskillige faktorer, der kan bidrage til ubehag i cervikal rygsøjle, men dårlig kropsholdning er den primære synder i langt de fleste tilfælde. Når en person opretholder en sådan langvarig ukorrekt kropsholdning og lægger en overdreven belastning på halshvirvelsøjlen, kan den intervertebrale disk potentielt bule (brok).

Men en pludselig skade forårsaget af en fejl i bedømmelsen eller en ulykke er en ret hyppig årsag til smerte. I dette tilfælde er du straks opmærksom på årsagen til sundhedsproblemerne, så du behøver ikke at undersøge deres oprindelse. Disse kan også bringes videre i form af levevis. For eksempel hvis du har specifikke psykologiske problemer, eller hvis dit liv er fyldt med meget stress.

Alvorlige sygdomme som meningitis eller leddegigt kan også give alvorlige ubehag i nakken, hvilket nødvendiggør en grundig drøftelse af det fulde behandlingsforløb med din ekspertlæge.

Ud over de ovennævnte årsager kan problemer med halshvirvelsøjlen også skyldes udsættelse for overdreven kulde/træk, en uegnet madras, pude eller sovestilling.

HVAD ER SYMPTOMERNE PÅ PROBLEMER MED HALVHAVSRYGGEN

Muskelkomplikationer (stivhed, bevægelsesbegrænsning) er de tidlige tegn på problemer med den cervikale rygsøjle. De kan (men ikke altid) også vise sig som ubehagelig hovedpine. Det er vigtigt at forstå, at dit helbreds status vil forringes og ikke vil være i stand til at forbedre sig selv, hvis du ikke giver disse problemer tilstrækkelig opmærksomhed, mens du forsømmer forebyggelse på nogen måde.

nakkesmerter_fyzioterapeut_lindre_nakkesmerter

Et af tegnene på problemer på det angivne sted er pludselig svimmelhed. Følelsesløshed eller en prikkende fornemmelse i fingrene er de mest typiske symptomer på en diskusprolaps.


6 BEDSTE ØVELSER MOD CERVICAL RYGGSMERTE

Hvorfor er muskelopbygning og strækning de mest effektive smertestillende midler? De fleste mennesker er ikke opmærksomme på det, før de besøger en læge, når de er alvorligt syge og smertestillende medicin er utilstrækkelig; på trods af, at det er en meget ligetil og enkel metode til at mindske smerter (eller helt undgå det), er den enkel og nem at påføre.

Regelmæssig udstrækning hjælper med blodgennemstrømning, bevægelsesområde og opbygning og vedligeholdelse af den essentielle fleksibilitet (hvilket betyder bedre blodadgang til musklerne). Dette er afgørende for sundheden for din cervikale rygsøjle og fungerer som en fantastisk forebyggende foranstaltning mod forudsigelige helbredsproblemer (hvis de ikke er forårsaget af en skade - men hvis musklerne er fleksible nok, er modstanden mod skader også væsentligt bedre).

øvelser-mod-nakke-og-nakkesmerter

Du kan fremme en god kropsholdning ved konsekvent at styrke de stabiliserende muskler, rygmusklerne og nakkemusklerne. Derudover, efterhånden som musklerne bliver stærkere, falder trykket på rygsøjlen naturligt, da den bærer noget af vægten, hvilket faktisk er vigtigt for den langsigtede opretholdelse af en perfekt helbredstilstand.

Derfor vil vi gerne introducere dig til de seks bedste øvelser mod nakkesmerter - halshvirvelsøjlen i det følgende afsnit. Prøv at give hver øvelse mindst 30 sekunder. Udfør disse øvelser langsomt, forsigtigt og kun i det omfang, du føler dig tryg ved at gøre det uden at opleve alvorlige problemer eller unødvendig overbelastning af halshvirvelsøjlen.

1. FRONT GARDINER OG HOVED GARDINER

Den første øvelse er meget nem og du kan udføre den overalt – f.eks. forebyggende selv i en kort pause eller direkte på kontorstolen på arbejdet. I denne øvelse er startpositionen og korrekt vejrtrækning vigtig.

FRONT-GARDINER-OG-HOVED-GARDINER

Sæt dig i en stol med ret ryg og ret halshvirvel. Dine knæ skal danne en 90° vinkel med dine ankler direkte under dem. Start med en dyb indånding, derefter med en udånding, prøv at bøje dit hoved fremad og før hagen så tæt på brystet som muligt. Derefter, med en indånding, vip langsomt dit hoved. Gentag denne øvelse mindst 5 gange.

2. HOVED BØJER TIL SIDERNE

Begynd med at inhalere med hovedet i oprejst stilling. Gå derefter med en udånding ind i en bue over skulderen, mens hovedet forbliver i frontalplanet. Tag endnu en dyb indånding på vej tilbage til den neutrale hovedposition. Gentag buerne flere gange på hver side. Igen er det vigtigt at understrege, at vejrtrækningsteknikken til effektiv muskelafspænding er nøglen.

HOVED_BØJER_TIL_SIDERNE_nakkesmerter

Når du udfører denne øvelse, skal du sørge for, at hagen forbliver i sin oprindelige position og ikke bevæger sig til siderne.

3. "GAFLE" GENNEM ØRET

Under denne øvelse skal du holde dit hoved, så dit øre passer mellem din pege- og langfinger, som om det var "mellem en gaffel". Drej derefter langsomt dit hoved til siden mod den hånd, som du trækker dit hoved med. Bliv i stævnen i mindst 7-10 sekunder. Dernæst er det meget vigtigt at vende tilbage med et åndedrag til den oprindelige neutrale position og ændre hænderne/retningen af hovedhældningen til siden.

øvelser-mod-nakke-og-nakkesmerter-gaffel

Under disse første 3 øvelser skal du næsten ikke mærke smerte, men kun et blidt træk, som du gradvist kan øge. Tværtimod, hvis du ikke mærker noget træk, laver du højst sandsynligt ikke øvelsen korrekt :)

4. VEKSELENDE SKULDERDAP

For at slappe af i halshvirvelsøjlen eller nakken er det meget vigtigt også at træne skuldrene, da nakkemusklerne er spændt fast på dem. Start med at hæve begge arme så tæt på dine ører som muligt (undlad at bukke nakken). Sænk derefter langsomt den ene skulder ned med en udånding. Gentag denne procedure mindst 5 gange skiftevis for hver arm. 

Indånd + begge arme op til ørerne —> pust ud + sænk armen ned.

5. SKULDER CIRKLER

Skulderrotation er en anden god øvelse til at aflaste trykket i halshvirvelsøjlen, og vi behøver ikke at introducere denne øvelse i nogen ekstra detaljer. Start med lige arme og små sving fremad. Øg gradvist cirklerne op til det maksimale bevægelsesområde. Gentag derefter cirklen i den modsatte retning.

6. STRÆKNING AF HAVERRYGGSRYGGEN VED HJÆLP AF NECKFLEX™ 

Hvis du føler spændinger eller smerter i halshvirvelsøjlen eller lider af almindelig migræne, så kan NeckFlex™ være din bedste hjælper. Dette smarte strækhjælpemiddel er meget nemt at bruge, hvor du kan opnå enorme resultater med en lille indsats. 

nakkestraekker-neckflex-udstyr-til-at-lindre-nakkesmerter

Sammenlignet med konstante besøg hos fysioterapeuten og søgning efter forskellige måder at strække på, sparer NeckFlex™ effektivt tid og penge. 

Her kan du læse hvordan du bruger vores nakkestrækker NeckFlex™.


BONUSTIPS TIL CERVIKAL RYGGSUNDHED

Udover aktiv motion og regelmæssig udstrækning kan du støtte din cervikale rygsøjle på forskellige andre måder. Først og fremmest bør du helt sikkert sikre dig, at din seng har en kvalitetsmadras og -pude, da du tilbringer næsten en tredjedel af dit liv i den. Hvis du sover på en madras af lav kvalitet, kan du risikere mange andre problemer vedrørende hele rygsøjlen. 

Desuden vil regelmæssig motion og udstrækning hjælpe dig med at forbedre din kropsholdning, hvilket er helt afgørende for en sund rygsøjle, som vi nævnte i begyndelsen af artiklen.

skulderstotte-corpus-udstyr-for-korrekt-kropsholdning

Hvis du føler, at du har betydelige problemer med din kropsholdning, så prøv at se på vores Corpus™ Posture Corrector. Vær særlig opmærksom på korrekt holdning, når du sidder ved pc'en, eller når du løfter noget tungt fra jorden.

Kulden kan også have en negativ effekt på din halshvirvel, og det anbefales at beskytte den tilstrækkeligt mod det. 

Og undgå endelig stress så meget som muligt og find tid til dig selv, når du kan slappe ordentligt af og "slå hovedet af". Det lyder så simpelt, men det er præcis det, vi hver især har det største problem med i vores normale liv (det være sig arbejde eller familie). Så lad os også tænke lidt på os selv :)

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.